Regemel-picaturi

REGEMEL®

pentru regenerare

  • Susține regenerarea barierei de protecție a ochiului

  • Ameliorează simptomele sindromului de ochi uscat

  • Oferă o senzație de confort

  • Fără conservanți

Picăturile REGEMEL® sunt destinate hidratării intense și susținerii regenerării barierei de protecție a ochiului atunci când acesta este uscat. Acestea ameliorează simptomele sindromului de ochi uscat, care se poate agrava ducând la leziuni ale corneei.
Picăturile pentru ochi REGEMEL® sunt indicate și în urma intervențiilor chirurgicale, accelerând regenerarea structurilor de suprafață ale ochiului.

Ingrediente

Combinația inovativă de trei substanțe active conținute în picăturile REGEMEL®: hialuronat de sodiu, trehaloză și D-panthenol, are efect antiinflamator, antioxidant, regenerator și emolient. După utilizare, produsul oferă o senzație de confort pe termen lung.
Hialuronatul de sodiu 0.15%
Este o polizaharidă care se regăsește în țesutul conjunctiv al organismului, inclusiv în corpul vitros al ochiului și, este cunoscută ca o substanță foarte hidratantă. Proprietățile mucoadezive ale acidului hialuronic asigură o mai bună aderență a preparatului la suprafața ochiului, ceea ce contribuie la vindecarea mai rapidă a epiteliului corneean, în timp ce datorită proprietăților sale vâscoelastice (vâscoelasticitate), crește stabilitatea filmului lacrimal, care este îndepărtat mult mai lent în timpul clipirii.
Trehaloză 3%
Este o dizaharidă nereducătoare compusă din două unități de glucoză, prezentă în mod natural în multe organisme vii precum: plante, insecte, ciuperci și bacterii. A fost identificată ca o componentă cheie a supraviețuirii în condiții de stres legate de anhidrobioză (stare de deshidratare aproape completă).

Datorită proprietăților sale puternice de protecție, trehaloza a fost utilizată în preparatele oftalmice ca substanță de prevenire a stresului asociat cu deshidratarea suprafeței oculare, care este o consecință, printre altele, a sindromului de ochi uscat. Trehaloza protejează, de asemenea, celulele corneene împotriva ultravioletelor (UV), daune induse de stresul oxidativ declanșat de acestea. Poate avea un efect antiinflamator și poate ajuta la atenuarea simptomelor neurodegenerative.
D-panthenol 2%
Este un derivat alcoolic al acidului pantotenic, numit și pantotenat sau vitamina B5, care este o vitamină solubilă în apă. Datorită proprietăților sale higroscopice și a capacității de a reține umiditatea, aplicarea locală a D-panthenolului poate îmbunătăți hidratarea, contribuind astfel la regenerarea barierei de protecție a ochiului.

D-panthenolul joacă un rol important în vindecarea leziunilor epiteliale conjunctivale și corneene. Datorită naturii sale higroscopice, previne uscăciunea epitelială și menține integritatea suprafeței oculare. Proprietățile de protecție oculară și de vindecare ale dexpantenolului au fost dovedite într-un studiu în care s-au folosit picături și un gel cu 5% provitamina B5 în tratamentul postoperatoriu al leziunilor corneene și conjunctivale.

Mod de utilizare

Se aplică de 3-4 ori pe zi, câte o picătură în sacul conjuctival al fiecărui ochi. La nevoie se poate aplica și mai des.
Picăturile pentru ochi REGEMEL® sunt destinate adulților.

Zdrovit România S.R.L

Adresă:

Diplomat Business Center,
Str. Sevastopol nr. 13-17, sector 1, București

Telefon:

Leziuni corneene

Leziunile corneene pot fi clasificate în:

Leziuni traumatice (induse de corpi străini, lentile de contact)

Apar prin agresiune mecanică (unghii, frunze, aplicatoare de machiaj, bucăți de hârtie, corpi străini sub pleoape) și, astfel este afectată integritatea corneei.

Leziunile induse de corpi străini (bucăți de plastic, sticlă, așchii de lemn, rugină) localizați intraocular, cauzează defecte ale epiteliului cornean după extracția lor.

Leziunile corneene induse de lentilele de contact sunt cauzate de lentilele care nu corespund din punct de vedere al materialului, al consistenței și al formei și care lezează ochiul (lentila devine un corp străin care lezează corneea).

 

Cel mai frecvent sunt produse de lentilele rigide. Lentilele moi induc leziuni doar dacă sunt purtate mult timp fără a fi curățate corespunzător. Cea mai frecventă leziune este cea a corneei inferioare care apare în momentul îndepărtării lentilei. O particulă de praf prinsă sub lentilă produce o leziune liniară pe cornee.

Leziuni spontane

Leziunile spontane apar la nivelul ochilor care au suferit traumatisme în trecut sau care au un defect intrinsec al epiteliului corneean (sindromul de leziune corneeană recurentă).
Leziunile corneene netratate se pot vindeca cu cicatrici corneene care pot limita vederea.
În cazul în care apare inflamația corneei din cauza infecției sau rănilor, se poate dezvolta un ulcer.
Un traumatism ocular, în funcție de cum s-a produs, poate să afecteze serios structura corneei și să ducă în timp la complicații grave sau chiar orbire.

Cauze

  • Corpi străini intraoculari
  • Utilizare prelungită a lentilelor de contact
  • Afecțiuni ale epiteliului corneean
  • Trachomul – lezarea permanentă a corneei prin intermediul genelor
  • Frecat excesiv la ochi
  • Loviri accidentale în ochi
  • Ochii uscați și obosiți – pe o perioadă lungă de timp
  • Diverse infecții oftalmologice – pot determina apariția unor leziuni temporare sau permanente
  • Expunere la radiații și lumină ultravioletă

Simptome frecvente

Durere

Ochi roșii sau cu striuri mici de sânge (hiperemie conjunctivală)

Vedere încețoșată

Ochii umezi (hiperproducție a glandei lacrimale)

Senzație de corp străin în ochi

Sensibilitate la lumină

Edem palpebral (umflarea pleoapelor)